Screening oftalmologic pentru copii

Vor fi organizare sesiuni de informare și consiliere pentru părinți, cadre didactice și publicul larg cu privire la importanța sănătății oculare. Realizarea de materiale informative (broșuri, pliante, afișe) print și digitale pentru a transmite informații relevante și a atrage atenția publicului țintă cu privire la sănătatea oculară și importanța depistării afecțiunilor oftalmologice în rândul copiilor. Realizarea unei pagini de social media dedicată proiectului.

Dezvoltarea unei metodologii solide și utilizarea unor instrumente adecvate sunt esențiale pentru succesul și eficiența screening-ului. Metodologia va cuprinde modalitatea de selectare a școlilor și grădinițelor, procedura de screening și instrumentele de lucru. În cadrul acestei activități va fi realizată o platformă online securizate și ușor de utilizat pentru a facilita și eficientiza procesul de screening oftalmologic în cadrul proiectului. Platforma are ca scop colectarea, stocarea și gestionarea într-un singur loc a informațiilor relevante despre pacienți (date demografice, istoric medical, rezultate teste), simplificarea programărilor, înregistrarea rezultatelor testelor, generarea de rapoarte și crearea unui mediu securizat pentru comunicarea între membrii echipei de proiect, părinți și cadre didactice.

A3. Realizare examene clinice

Organizarea de sesiuni de screening în grădinițe și școli, utilizând echipamente portabile și teste adecvate vârstei copiilor. Oferirea de informații și consiliere părinților copiilor depistați cu probleme de vedere, inclusiv îndrumarea către servicii medicale specializate. Vor fi realizate parteneriate cu grădinițe, școli, medici oftalmologi pentru realizarea screening-ului unui număr cât mai mare de copii. În vederea realizării screening-ului vor fi achiziționate materiale consumabile necesare (achiziționarea de teste oftalmologice, picături pentru ochi etc.)